Adăugați oțet în tigaie înainte de a prăji ouăle: un secret pe care puțini îl cunosc

Se spune că oul prăjit este una dintre cele mai simple și de bază rețete pentru cei care doresc să-și înceapă călătoria în lumea gastronomiei. Cu toate acestea, pentru a atinge perfecțiunea, este important să urmați sfaturile profesioniștilor, deoarece fiecare dintre ei are propriile mici trucuri. Celebrul bucătar spaniol Carlos Arguiñano le-a împărtășit cu ceva timp în urmă, la fel ca și Fernand Point, care a primit 3 stele Michelin acum 70 de ani, povestind despre două metode principale. Un alt truc cunoscut printre profesioniști este oțetul . Acest condiment, atât de răspândit în sosurile pentru salate, poate fi folosit și la prepararea ouălor prăjite sau în varianta „poche”. Ultima variantă a fost chiar dovedită științific.

Motivul pentru care se adaugă oțet în ouăle prăjite

Adăugați oțet în tigaie înainte de a prăji ouăle: un secret pe care puțini îl cunosc

Motivul pentru care unii adaugă oțet la prăjirea ouălor este legat de rezultatul final . Acest condiment conferă produsului o textură cremoasă suplimentară și un gust mai intens. Pentru aceasta, puteți adăuga câteva picături de oțet în tigaie împreună cu uleiul, așteptați până se rumenește, apoi adăugați oul. Această tehnică este răspândită în țări precum Franța, unde există rețeta „ouă ucigașe”, inventată de bucătarul parizian Nicolas Fontaine. Bucătarul a decis să aducă o noutate, adăugând câteva picături de oțet de vin roșu.

Puteți adăuga acidul în acest mod, dar unii preferă să îl adauge în timpul mesei, de exemplu, Marie Carmen, creatoare de conținut cu peste 400.000 de abonați pe contul său TikTok. În cazul ei, adaugă oțet în farfurie și zdrobește ouăle cu furculița înainte de a le consuma. Utilizarea oțetului atunci când lucrați cu ouă în bucătărie, indiferent de tipul pe care doriți să îl obțineți, nu este ceva nou. De fapt, atunci când fierbeți ouă de prepeliță, există un truc: adăugați câteva picături de oțet în apa în care fierb. Acest lucru previne scurgerile nedorite și asigură coagularea fără probleme a produsului.