Ghimbirul este benefic, dar nu pentru toată lumea. Cine nu ar trebui să îl consume și de ce?

Fitoterapeuții recomandă să nu se consume mai mult de patru grame de ghimbir pe zi, deoarece o cantitate mai mare poate provoca balonare, gaze și arsuri la stomac.

De asemenea, persoanele care suferă de colită ulcerativă, boli inflamatorii, tulburări de coagulare a sângelui, precum și femeile însărcinate ar trebui să evite consumul de ghimbir.

Ghimbirul este utilizat în medicina tradițională chineză încă din antichitate, iar chiar și celebrul Confucius îl consuma pentru sănătate și forță. În plus, de-a lungul secolelor i s-au atribuit proprietăți afrodisiace.

Popularitatea sa este demonstrată de faptul că, în acea perioadă, era servit regulat la masă, asezonat cu sare și piper. Acesta conține compuși numiți gingeroli, care au proprietăți antiinflamatorii, analgezice, anticancerigene și antipiretice

Prezența acestor substanțe este probabil cheia efectului benefic al ghimbirului asupra prevenirii și ameliorării simptomelor bolilor inflamatorii cronice.

Ghimbirul din alimente și băuturi îmbunătățește digestia și ajută la tratarea răcelii, iar dacă se fac comprese calde cu ghimbir și se freacă corpul cu ele, se poate scăpa de tensiune, durere și spasme și chiar se poate accelera vindecarea.

Ghimbirul este benefic, dar nu pentru toată lumea. Cine nu ar trebui să îl consume și de ce?

În ciuda tuturor acestor proprietăți benefice, ghimbirul poate provoca efecte secundare, de aceea nu trebuie consumat în cantități excesive.

Cine nu ar trebui să consume ghimbir?

Persoanele cu colită ulcerativă și boli inflamatorii intestinale pot avea simptome foarte neplăcute dacă consumă cantități mari de ghimbir.

Persoanele cu tulburări de coagulare a sângelui — ghimbirul stimulează circulația sângelui și crește tensiunea arterială.

Femeile însărcinate ar trebui să evite ceaiul de ghimbir, deoarece acesta poate provoca spasme uterine. Femeilor însărcinate li se recomandă în special să se abțină de la consumul de ceai de ghimbir în ultimele două săptămâni de sarcină.

Înainte de operație — deoarece poate provoca sângerări mai abundente.

Persoanele care iau anumite tipuri de medicamente — în special medicamente pentru inimă, antihistaminice, medicamente antitumorale și medicamente pentru slăbit.